sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Open 24 hours a day

Mediassa on juuri käsitelty kotikulmillamme toimivaa ravintelia, joka joutuu harmillisesti sulkemaan ovensa klo 04-05 väliseksi ajaksi. Harmillista ravintoloitsijan ja intobilettäjien mielestä, koska joutuvat yönselkään ja myyntikin stoppaa ravintolassa tunniksi. Harmillista myös kadun asukkaiden kannalta, koska myynti jatkuu kadulla. Kotinurkissamme sen sijaan on paikka, joka on tarvittaessa auki 24/7.



Suurperheessä pyykkiä syntyy paljon! Yritin vain tovin arvuutella kuinka paljon ”vapaa-ajastani” menee sen työstämiseen. Eilen 5 h ja taas sama jatkuu tänään… tarkempaa kirjanpitoa asiasta ei viitsi edes ruveta tekemään. Onneksi pidän pyykkäyksestä!


Pari päivää sitten minulle kerrottiin sisäisen marttani olevan vahva. Ehkä sillä pyykitkin meillä osataan lajitella kuuteen kasaan. Löysin Pinosta tällaiset tynnyrit. Pienen tilan ihanat pyykkitornit. Ei tarvitse enää koneeseen mennessä lajitella aikansa muhineesta kasasta punaisia, valkoisia, sinisiä, mustia, värillisiä eikä kuuskymmpisiä, sen kun vaan tyhjentää tynnyrin ja heittää kulloiseenkin tarpeeseen sopivat pulverit kyytiin.


Näin ruhtinaallisen kokoinen oli muuten vuosikausia viiden hengen pyykkihuoltoon käyttämäni tila... Aivan häkellyin kun remppaevakkokodissa pöytätilan sai laskea metreissä! Remonttimme edetessä väänsin arkkitehdin piirustuksia uuteen uskoon, jotta saisin edes puolitoistametriä työtilaa omaankin kotiin. Siirrätin mm. oviaukon toiselle seinustalle, jotta nurkkaukseen jäisi yhtenäistä tilaa pyykkihuollolle. Arkkitehtimme taisi olla mies, koska asialle oli piirustuksissa varattu vain tuo koneenpäällinen, pyykinsäilytykselle ja kuivaukselle ei yhtikäs mitään…

No, muuttomiesten kannettua kone sisään se sitten kuitenkin asettui arkkitehdin suunnittelemaan paikkaan, koska piirustuksissa ei näkynytkään mutkan seinään tehnyttä hormia. Argh! Sainpahan kuitenkin tilaa säilytykselle ja kuivatukselle, vaikka en taaskaan sitä työtasoa. Tässä poseeraa aiemmissa kuvissa jo vilahdellutkin hehkeä pyykkimuijakaverini.


Itse asiassa tilanne on sittemmin muuttunut oikein auvoiseksi. Kotitalon remontin edetessä saimme kellariin ihanan ylellisen pesulan. Jo nimikin kuulostaa ah niin paljon hienommalta kuin pyykkitupa. Pyykkituvassa huhkivat pyykkimuijat, pesulaan pyykit vain viedään peseytymään!  Anyway, sieltä löytyy isot, teollisuusmallia olevat pesukoneet ja kuivausrummut ja mikä ihaninta, tuulihuone. Siis huone, jossa pyykin saa levittää vanhanaikaisesti naruille ja vääntää koneesta tuulta haluamansa ajan. Kovasta tuulesta huolimatta sateen vaaraa ei ole ja pyykki saa naruilla kuivua ihanan rapsakaksi.

Kotikoneet ovatkin tätä nykyä lähinnä kuvausrekvisiittaa. Ja mikäs on ollessa, kun tyttären kanssa innostuimme koristelemaan muuttomiesten naarmuttaman koneen luukun näin herkulliseksi...


Hyvin hallitun värikästä päivää Sinullekin!
toivottelee pyykkäri-Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)