maanantai 2. maaliskuuta 2015

Square dance

Otin taannoin värjäämäni kankaat mukaan tilkkuterapiaan ajatuksella ryhtyä tekemään niistä juuri sitä torkkupeittoa, joka suunnitelmissa välkkyi. Ennen kuin ehdin levitellä kankaita leikkuualustalle, ehtikin tilkkuopemme Jenni esitellä ompelemansa neliöt, tuota pikaa myös tanssahtelevat neliöt. Ihastuin ja tahdoin kans!


Leikkasin punaisista sävyistä neljää erilaista vahvaa ja viittä vaaleampaa sävyä 12*12 -senttisiksi neliöiksi ja kanttasin hentoisen vaalealla "mummonkalsari"-sävyllä 9-senttisen reunuksen neliöille. Valmistuneeseen pintaan piirtelin taikatussilla neliöitä, joiden saumoille aseteltavat halkaisijat olivat epäkeskot.


Leikkurin sijaan tartuin tukeviin kangassaksiin ja silppusin ompelukseni piirrosten mukaan. Hieman hirvitti. Lopputulos näytti tässä vaiheessa aivan modernilta tai abstraktilta taiteelta...


Poistin työn keskeltä yhdeksän pientä yksiväristä neliötä, ja loput neliöt käänsin 45 astetta vastapäivään ja ompelin taas ne reunoista yhteen. Hyrrät hyrähtivät pyörimään tai neliöt ryhtyivät tanssaamaan, hur som helst.


Koska sovellan sarjatuotantoa niin monessa kohtaa, syntyy näitäkin neliötantsuja kaksin kappalein. Ohje oli tyynyyn, ja sellaisia taitaa olla taas mullakin selvästi työn alla. Mihin mä kaikki nää tyynyni tungen..???
 
Reunustin työn siinä käyttämilläni kahden vahvimman punan jämäkaitaleilla hyvin karkeasti. Saas nähdä tuleeko toiseen tyynynpäällysraakileeseen reunat sitten kahdesta seuraavaksi tummemmasta, ja näin jämät maksimaalisesti hyödynnettyä..?
 
Voipi muuten käydä vielä niin että alkuperäisajatus tilkkutäkistä pelkistetyillä neliöillä ja sydämellisillä käsintikkauksilla ei ikinä pääse toteutukseen saakka, koska päässä työstyy nyt jo kovaa vauhtia zen quilt -blokeilla tehty peitto, johon kyllä hupenisikin kait about kaikki nyt värjätyt punaiset ja oranssit kankaat...
 
Nähtäväksi ja sitä ennen tehtäväksi jää!
 
 

10 kommenttia:

  1. Muistan, kun eka kerran tein tuollaisen blokin, olin aika epäuskoinen sen onnistumisesta. Nyt näin äitini pöydälla kokeilujen tuotoksista tekemäni liinan ja se oli ihan hieno. Elämme jännittäviä aikoja, ei voi millään arvailla minkälainen peitto sieltä putkahtaa. Ruutu-sydän kyllä kuulostaa ihanalta noista väreistä. No odotellaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, meidänkin käytössä olleeseen ohjeejseen oli putkahtanut virhe mahdollisesti kääntäjältä, koska ohje oli kääntää ruudut myötäpäivään, ja melkoista sotkua se kyllä aikaansai, ei tullut tanssia näkyviin ei sitten millään.

      Ihanaa että liina miellytti silmää nyt enemmän kuin uskoa siihen sulla oli sitä tehdessä! Mäkin ääneen kauhistelin työtäni ja kävimmekin keskustelua siitä paraneeko malli oikeasti työn edetessä, vai tottuuko silmä vaan siihen ja kiintymys tehdessä kasvaa...

      Muakin jännittää että millainen peitto tuutista pullahtaa... Vai tuleeko enää liivit takin sijaan, eli ehkä sitten liina peiton tilalle..?

      Poista
  2. Näin vierestä seuranneena voi vain todeta, että oot niin ssairaan taitava ja nopea ompelija! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos vieruskaveri! Taidosta ei aina oo tietoa, mutta intoa riittää sitten senkin edestä ja valitettavasti taas näin alkutalvi sitä sairauttakin ;) Niisk-niisk...

      Poista
  3. Uskomaton palapeli, josta tuli aivan uskomaton tulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varsin uskomaton palapeli totta tosiaan :)

      Poista
  4. Uh huh, eipä onnistuisi minulta!! Hatunnoston paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoo hän, joka askartelee langoistakin taidetta?!? Eihän tässä ole kuin ommeltu ja leikelty suoraa saumaa ;) Kiitos hatunnostosta silti, se on aina pysäyttävän säväyttävää!

      Poista
  5. Hieno palapeli on siinä ollut miettimistä, mutta upea lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toinen pinta vielä valmiiksi, sitten vanut kiinni tikaten ja pussiksi ommellen. Enää pelkkä tyynyjen sujautus sisään ja nakkaus soffalle :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)