keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Zen-quilt

Sellaista mä olen viime viikot nyhertänyt kasaan. Peitoksi, torkkusellaiseksi. Vaikkapa Mörskälle kääriydyttäväkseni jos siellä tulee kesken aurinkoisen kesänvieton pieni viileä tuulenhenkäys mereltä mun puutarhatuoliini, jossa juuri olen vaipumassa horrokseen. Tai jos haluan paeta mökin ja vielä peitonkin suojaan paahtavaa aurinkoa... Visio tulevasta peitosta on hyvin zen-henkinen ;)

Tekniikka tässä työssä on nimeltään pinoa ja leikkaa. Pinosin itsevärjätyistä kankaista päällekkäin 4 erisävyistä punaa, joissa tummat ja vaaleat kankaat vuorottelivat. Leikkasin 20*20-senttisiä neliöitä. Neliöt haloin puoliksi ja puolikkaankin vielä puoliksi. Toisen puolikkaan puolikkaan leikkasin kolmeen osaan, ja panin pinon päällimmäisen kankaan sen alimaiseksi. Näin tummat ja vaaleat värit tulevissa blokeissa sekottuivat.


Sitten huristelin pari tilkkuilukertaa vaan suoraa saumaa, suoraa saumaa suoraan. Ope pääsi helpolla :D. Tänään on kevään viimeinen tilkkuterapia, jossa nyyttäriherkuttelun lomassa on aikomukseni koota neliöt tilkkupinnaksi. Sen työstö peitoksi jatkuu sitten parvekkeella, jonne pääsiäisenä virittelin ison pöydän, jolle tuotapikaa päivien vauhdilla lämmetessä nostan ompelukoneen kesäksi surisemaan. Aktiivisesti ja ihan yhtä mittaa...

Toivottavasti naapuritkin pitävät sen surinaa rauhoittavan zen-henkisenä! Koirien räksytyksen ja lasten pianoläksyharjoitukset naapurin nuoripari on kokenut aivan toisin. Nähtäväksi jää josko ääni kellossa muuttuu jos he itse joskus päätyvät nauttimaan vanhemmuuden iloista. Sitä odotellessa ompelen aivan toisessa päässä pitkää parveketta.

Harmonista päivää, kanssazeniläiset!



8 kommenttia:

  1. Jaaha, ei kestänyt mielikuvitus noiden leikkelyiden perässä enää tähän aikaan illasta. Jään siis odottelemaan lopputuloskuvia, ja lopetan mielikuvittelemisen.Vanhemmuden iloja toivon naapureillesi, siinä muuttuu maailmankuva aika monella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, omasta kokemuksesta voi todeta äidiksi tulon jälkeen kaiken maailmassa muuttuneen :) Onneksi!

      Tilkkupinta valmistui illalla mukavaan tahtiin herkuttelun ja höpöttelyn lomassa, joten varmasti kuvia on tiedossa lähiaikoina.

      Poista
  2. Jään odottamaan kuvitusta. Meillä on ollut naapureilla samanikäisiä muksuja, joten tuohon ongelmaan ei olla törmätty. Ja onneksi meillä on ollut hiljaisia koiria, vaikka ekassa kerroksessa asutaankin. Toivotaan, että naapurisi lisääntyvät pikaisesti! Parvekeompelu kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat ovat poistuneet, pianoläksyt tehdään alkuillasta ja välit naapureihin alkaneet lämmitä...
      Tervetuloa ompeluseuraksi parvekkeelle!

      Poista
  3. Ilomielin! Ehkä hieman lämpimämmällä (<- menikö oikein?) säällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, palataan asiaan! Lähden ensi viikolla +39 asteeseen, mutta sieltä palattuani tarkenemme varmasti parvekeommella :)

      Poista
    2. Tuo sieltä sitä lämmintä tullessasi! Ainakin 15 astetta. Erityisen hyvää ja ansaittua lomaa!

      Poista
    3. Tuon! Vähintään 15 astetta :) Kiitos!!!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)